Mladý ječmen a Chlorella pyrenoidosa Green Ways - distribuce uživatelům pokračuje v síti GW, bližší informace jak naplníte svůj zájem o tyto zelené potraviny zjistíte pouze v osobním kontaktu s partnery GW viz. naše kontakty.

KONTAKTY v LEVÉM MENU

Proč jsem si pro své vlastní zdraví a pro zdraví svých nejbližších vybral zelené potraviny, zelený ječmen a chlorellu pyroidenosu?

Oblíbil jsem si zelené potraviny Green Ways z důvodu jejich kvality. Jde o skvělé produkty přímého prodeje partnery GW. Žijeme  v době Internetu a tak o kvalitách zelených potravin, které ovlivňují naše zdraví nesrovnatelně pozitivněji než nekonečné řady chemických léků a nekvalitní stravy je informace žádoucí. Přitom je nutné neporušit etické pravidla společností GW, která používá síťový prodej prostřednictvým svých partnerů. Jaké jsou zelené potraviny na trhu v ČR zjistíte v našem srovnání zelených potravin ZDE.

Prohlédněte si naše stránky nejen o zelených potravinách, kde je řada zajímavých článků o vlivu stravy na naše zdraví a zeptejte se na vliv a účinky zelených potravin na Vaše zdraví.  Začněte právě nyní, nečekejte, že zdraví Vám předepíše Váš lékař...

Pokud pokud nás oslovíte, zašleme Vám nezávazně řadu informací o mladém ječmeni i chlorele pyrenoidoze.

Zelené potraviny jsou přirozené a komplexní, sytí, čistí, regenerují, harmonizují živý organismus a pozitivně ovlivňují životní styl. Udržují zdraví zdravých a v nemocném těle vytváří podmínky k tomu, aby vůbec mohla být klasická léčba účinná a tak pomáhají k navrácení zdraví. Jejich užívání je velmi jednoduché, stačí dvakrát denně na lačno vypít šálek nápoje ze sušené šťávy zeleného ječmene a několik tablet chlorelly. Z tohoto zvyku si člověk snadno vytvoří dobré návyky a pozitivně dokáže tak po malých krůčcích změnit svůj životní styl. Žít zdravěji a to je cílem.

V neposlední řadě při srovnání zelených potravin s používáním jiných druhů stravy a třeba i s konzumací zelených šťáv je jejich velikou výhodou nesrovnatelně vynikající uživatelsky jednoduché používání. Během několika minut, spíše vteřin se nápoj šťávy zeleného ječmene velmi snadno připraví, což se velice hodí nejen při cestování, sportu, i kdekoliv mimo domov. Potřebné množství lze mít kdykoliv u sebe a tak snadno jej připravit zamícháním lžičky (jedné nebo dvou) do šálku vody a pak jen vypít!

Zelené potraviny harmonizují funkci metabolického systému těla, zbavují chutí na kávu a sladkosti. Díky tomu lze zhubnout pár přebytečných kilogramů. Také  se zeleným nápojem přestane enormní chuť na maso.Používání zelených potravin umožňuje lépe se přizpůsobit  a nalézt přednosti syrové a vegetariánské stravy. Ze zkušeností konzumentů, které trápí dlouhodobé zažívací potíže a trpí ranními nevolnostmi velmi brzkým ránním vstáváním... a znáte to, po ránu spěcháme téměř všichni bez rozdílu. Přitom nápoj zeleného ječmene lze pít denně místo snídaně. Ranní nevolnosti téměř okamžitě vymizí a rozhodně se zlepší celkový zdravotní stav. Častá unava, se rovněž změní a brzy se uživatelé cítí lépe.

"Ač nejde o léky, přesto léčí." řekl dr. Hagiwara, majitel velké farmaceutické firmy v Japonsku, který se zasloužil o prozkoumání více, než dvou stovek zelených plodin. Také jemu pomohl zelený ječmen navrátit zdraví.

Zdraví je základem života pečujme tedy o něj s láskou. Začněte hned teď.

 

Chlorella pyrenoidosa

je jednobuněčná sladkovodní zelená řasa a zároveň plnohodnotná potravina vhodná k dlouhodobému užívání. Je bohatá především na chlorofyl a růstový faktor CGF, dále pak na vitaminy, minerály, aminokyseliny a nukleové kyseliny. Užívání chlorely stimuluje imunitní systém, pomáhá regenerovat tkáně, celkově zbavuje tělo toxických látek, napomáhá hojení a celkovému ozdravení organismu. Chlorella pomáhá při léčbě i prevenci rakoviny, účinně čistí střeva, uplatňuje se při léčbě alergie, kožních, srdečních, revmatických a zažívacích potíží a působí proti virovým infekcím. Je vhodným doplňkem stravy nejen pro vegetariány, ale pro všechny, kteří se chtějí zbavit špatných stravovacích návyků.

Mladý ječmen

je čistě přírodní surovina pěstovaná a zpracovávaná podle zásad ekologického zemědělství. Obsahuje všechny pro tělo potřebné vitaminy, minerály, aminokyseliny a cenné enzymy v takové formě, která je v organismu snadno využitelná. Listy mladého ječmene jsou bohaté na betakaroten, vitamin C, E a především na všechny vitaminy řady B. Díky působení enzymů má mladý ječmen schopnost detoxikovat tělo, zpomalovat proces stárnutí a chránit tělo před nežádoucími vlivy životního prostředí. Je vhodný při léčbě kožních onemocnění, pomáhá v boji s nadváhou a zácpou, potlačuje růst rakovinných buněk a je mimořádně vhodný při rekonvalescenci.

 

Návod k použití a doporučená denní spotřeba ječmene a chlorelly:

Dvakrát denně čajová lžička Ječmene. Zelené potraviny se užívají ideálně nalačno, tedy 30 minut před jídlem nebo 2 hodiny po jídle, vždy však s nejméně hodinovým odstupem od klasických léků. Zelené potraviny můžeme vnímat jako „koncentrovanou“ zeleninu, proto obecně platí, že dávkování závisí na životním stylu uživatele. Předávkování nápojem z ječmene (podobně jako předávkování zeleninou) nehrozí a poddávkování je zbytečné. 

Standardní denní množství chlorelly pro dospělého zdravého člověka je cca 5 g (20 tablet). Zelené potraviny můžeme vnímat jako „koncentrovanou“ zeleninu, proto obecně platí, že dávkování závisí na životním stylu uživatele. Předávkování chlorellou (podobně jako předávkování zeleninou) nehrozí a poddávkování je zbytečné. Je třeba dbát na dostatečný přísun tekutin (čistá voda), aby mohl probíhat detoxikační proces. Zelené potraviny se užívají ideálně nalačno, tedy 30 minut před jídlem, nebo 2 hodiny po jídle, vždy však s nejméně hodinovým odstupem od klasických léků.

Co Mladý ječmen a Chlorella přináší: Čistí tělo od: jedovatých látek, těžkých kovů, nežádoucích usazenin ve střevech, chemikálií  Doplňují: vitaminy, stopové prvky, minerály, antioxidanty, energii  Obsahují: enzymy, chlorofyl, aminokyseliny, nukleové kyseliny, vlákninu

                  

 

Složení chlorelly výrobce Chlorella Taivan od kterého odebírá i fy Green Ways

 

Nutriční analýza ve 100 g
Bílkoviny 57.5 g
Sacharidy 6.4 g
Tuky 11.6 g
Vláknina 11.5 g
Vlhkost 4.9 %
Popel 8.1 g
Stravitelnost 80.4 %
CFG 14.2 %
DNA/RNA 4.8 %
Chlorofyl 3.27 g
Feoforbidy 17 mg
 
Vitamíny a minerály ve 100 g
Vitamín A 6.53 mg
Vitamín B1 2.56 mg
Vitamín B2 5.78 mg
Vitamín B3 34.5 mg
Vitamín B5 4.68 mg
Vitamín B6 2.4 mg
Vitamín B8, Inositol 170 mg
Vitamín B9, Kyselina listová 1.3 mg
Vitamín B12 0.42 mg
Vitamín C 34 mg
Vitamín D 0.173 mg
Vitamín E 10.5 mg
Vitamín H 0.39 mg
Vitamín K1 3.21 mg
Draslík 952 mg
Fosfor 1700 mg
Hořčík 314 mg
Karoteny 85.5 mg
Měď 0.07 mg
Sodík 14.6 mg
Vápník 450 mg
Zinek 31.4 mg
Železo 162 mg
 
Aminokyseliny v 100 g
Alanin 4.92 g
Arginin 3.47 g
Cystin 0.69 g
Fenylalanin 2.92 g
Glycin 3.42 g
Histidin 1.26 g
Isoleucin 2.34 g
Kyselina aspartamová 5.32 g
Kyselina glutamová 6.62 g
Leucin 5 g
Lysin 3.49 g
Methionin 1.43 g
Prolin 2.85 g
Serin 2.35 g
Threonin 2.86 g
Tryptofan 1.21 g
Tyrosin 2.19 g
Valin 3.58 g

Unikátní látky


Sporopollein
Tato látka je obsažena ve střední části buněčné stěny Chlorelly pyrenoidosy. Chlorellová vláknina působí díky sporopolleinu zcela výjimečně. Buněčné stěny na sebe nevratně váží toxické látky, které potom z organizmu odcházejí přirozenou cestou (stolicí). Dr. Liebke se věnoval výzkumu očistných schopností chlorelly u lidí trpících otravou zubními (amalgámovými) výplněmi. Konstatoval pozitivní výsledky. Sporopollein je unikátní látka činící z chlorelly ojedinělý detoxikační prostředek vhodný pro moderního člověka.

 

Chlorofyl
V roce 1940 psal chirurgický časopis „Journal of Surgery" o 1200 nemocných, kterým chlorofyl urychlil hojení ran. Je pozoruhodné, že hemoglobin, naše krevní barvivo, má (kromě ústředního prvku) stejnou strukturu jako chlorofyl. Rostliny díky chlorofylu žijí a dýchají, lidem zlepšuje krevní obraz, urychluje hojení ran a brání zánětům. Také zlepšuje okysličení organismu, čímž brání vzniku infekčního prostředí. Léčitelé tvrdí, že zelené barvivo uchovává sluneční energii, která nám předává moudrost a lásku. Věda to podporuje. Chlorella obsahuje aminokyselinu tryptofan, ze které se tvoří serotonin, hormon radosti a štěstí. S poklesem hodnoty serotoninu přijde deprese a únava. Večer tělo přeměňuje serotonin na melatonin a my lépe usínáme. Je to pozoruhodná shoda vědy a intuice.

Chlorella je nejbohatším zdrojem chlorofylu na naší planetě.

Chlorellin
Chlorella nepracuje pouze jako probiotikum, ale působí i antibakteriálně. Obsahuje látku nazvanou chlorellin, která je přírodním antibiotikem. Podobně antibioticky působí v česneku látky allicin a ajoen. Na rozdíl od chemických antibiotik působí chlorellin pouze proti patogenním organismům bez poškození trávicí mikroflory. Proto je možné velkými dávkami Chlorelly pyrenoidosy docílit u infekčních onemocnění i antibiotického efektu. Dr. Liebke v případě infekcí doporučuje „šokovou terapii". Tj. 3x denně až 50 tablet (a pokračovat několik dní). Často se podaří infekci zcela zastavit, nebo alespoň urychlit léčbu.

 

CGF
Dr. Fujimaki z Japonska izoloval z chlorelly růstový faktor pojmenovaný CGF. Je to nejsilnější složka chlorelly. Největší koncentraci CGF má Chlorella pyrenoidosa. CGF má výrazný omlazující a posilující efekt. Působí silně „probioticky", tzn. zvyšuje rychlost růstu i kvalitu života střevní (ale třeba i vaginální ...) mikroflóry. CGF až 4x urychluje růst např. acidofilní kultury! Probiotika jsou důležitější než biotika samotná, neboť upravují prostředí, ve kterém mikroflóra žije. Užíváním chlorelly vytváříme podmínky pro růst prospěšných bakteriálních kultur, jež nás chrání před civilizačními nemocemi, např. před plísněmi.

Standard kvality

Přinášíme to nejlepší ze světa zelených potravin.”

Proč Chlorella pyrenoidosa V roce 1974 byly japonské úřady nuceny zavést standard kvality pro dovážené chlorellové produkty. Ty byly výrazně rozdílné v kvalitě zpracování i kvalitě biomasy. V roce 1995 byl v Japonsku výrobce Chlorelly Taiwan licencován k dovozu a prodeji svých produktů v kategorii „léčivých potravin". Větší záruka kvality neexistuje.

 

Kvalita
Kvalitu i cenu chlorelly ovlivňuje mnoho faktorů. Většina výrobců používá průběžnou sklizeň, která je ekonomická pro výrobce, ale nejistá ve kvalitě výstupu pro zákazníka. Chlorella Taiwan je pěstována v pásmu s vyrovnaným slunečním jasem. V jiných zeměpisných šířkách a v nevyrovnaném klimatu je chlorella vystavena kolísavým podmínkám, čímž klesá její užitná hodnota. Japonské úřady dohlíží, aby prodávaná biomasa obsahovala pouze deklarovaný druh řasy. Výrobce Chlorelly používá nejlepší separační (oddělovací) metody a v jejího nádržích rostou pouze nejkvalitnější kmeny pyrenoidosy. K nejvyšší kvalitě předurčuje pyrenoidosu výběr předcházející samotnému pěstování. V laboratořích se sleduje zdraví a síla chlorellových buněk. Do venkovních nádrží se přenesou pouze nejvitálnější vzorky, kde se množí osm dní do dne sklizně. Nádrže se pročistí a opět „osadí" novou, geneticky nejzdravější kulturou. Existují různé metody k oddělení buněk od kultivačních nečistot. Nejčastější metody používají k proplachování chemikálie, které se těžko odbourávají. Náš výrobce používá bezkonkurenční komplex mikroskopických filtrů a odstředivek, které buňky chlorelly oddělí a pročistí bez použití chemikálií.

Stravitelnost Chlorelly a nezávislé testování: Dr. L. Lewis (Duke University) analyzoval předložené, jemu neznámé vzorky. Z předložených vzorků byla účinně narušena pouze buněčná stěna Chlorelly. Patentovaná dezintegrační metoda výrobce řasy Taiwan Chlorella (systém STEAM) je výjimečná schopností buněčnou stěnu rozbít a zároveň uchovat hodnotu buněčného jádra. Chlorella pyrenoidosa je nezávisle (průběžně) testována japonskými kontrolními úřady - má minimálně 76% a vyšší stravitelnost! To je jeden z nejvyšších údajů nezávislých laboratoří! Výrobce předkládá aktuální výsledky a zaručuje standarD kvality. Dokonalé surovině sluší dokonalé zpracování.

Tři stupně kvality

  • Kvalita I - nejdražší a nejlépe zpracovaná surovina - 100% kvalita - produkt Chlorella pyrenoidosa Taiwan
  • Kvalita II - levná surovina - pro zvířata - pouze minimálně, ale přesto snížená (kolísavá) kvalita (většina produktů).
  • Kvalita III - odpadní surovina - „hnojivo".
  

 

Růstový faktor významně podporuje obnovu přirozené střevní mikroflóry. Důležité je nezapomenout i na látky s přirozeným antibiotickým účinkem a na interferon.

  • jsou komplexním zdrojem vitamínů, minerálů, stopových prvků, aminokyselin, antioxidantů a enzymů - odpadají „hrsti“ potravinových doplňků
  • sytí a zároveň čistí a harmonizují organismus
  • jsou zásadotvorné – v kyselém prostředí vznikají záněty, daří se virům a nežádoucím bakteriím
  • mají vysoký obsah chlorofylu – působí protizánětlivě

Proč jsou zelené potraviny lepší?

  • Zelené potraviny nejsou potravinové doplňky  jsou racionálními a celostními  potravinami.
  • Mladý ječmen a sladkovodní řasa Chlorella Pyrenoidosa vyčnívají nad všemi ostatními potravinovými doplňky a vlastně i nad potravinami samotnými díky svým vlastnostem.
  • Zelené potraviny jsou "zdravotním fast foodem" - protipólem rychlých "prázdných kalorií".

ZELENÉ POTRAVINY JSOU HARMONIZÁTORY LIDSKÉHO TĚLA

  • Zelené potraviny nejsou klasické léky
  • Zelené potraviny proti ničemu nebojují
  • Mladý ječmen a sladkovodní řasa Chlorella Pyrenoidosa jsou zelenými potravinami, které působí jako velmi silné harmonizátory tělesných procesů
  • Vyplatí se vždy tam, kde je potřeba zlepšit kvalitu buněk kdekoliv v lidském těle 
Nejčastější dotazy k zeleným potravinám zde    Audio pořad Českého rozhlasu "Zdravíčko" Rozhovor s Mudr. Lacinou... Co jsou zelené potraviny  Přehraj >> 

  

 

O chlorelle z jiných zdrojů:

Chlorella je zelená sladkovodní řasa a stejně jako spirulina patří k nutričně nejbohatším superpotravinám. Chlorella má vysoký obsah chlorofylu, který je nazýván „zelenou krví“ – pro svou podobnost s lidskou krví (z chemického hlediska). Chlorofyl pomáhá pročišťování krve a přispívá k efektivnímu využití kyslíku v krevním řečišti. Chlorofyl obsahuje hořčík, jenž příznivě působí na činnost mozku a nervového systému a chrání centrální nervový systém před hromaděním toxinů. Buněčná stěna chlorelly je tvořena pevnou a nestravitelnou vláknitou vrstvou (z celulózy). V tomto případě se živiny obsažené uvnitř chlorelly do lidského organismu nedostanou a tělem prochází téměř bez užitku (pouze jako „kartáč“, podobně jako např. obilné otruby). Aby se do těla dostaly živiny obsažené uvnitř chlorelly, je nutné narušit tuto pevnou buněčnou stěnu. Chlorella s narušenou buněčnou stěnou tedy uvolňuje živiny uvnitř buněk do těla.

Chlorella dále představuje bohatý zdroj proteinů (cca 60%), vitamínů, minerálů, enzymů, antioxidantů, dietní vlákniny a dalších zdraví prospěšných živin. Je vhodná i pro vegetariány a vegany.

Chlorella svými účinky může přispívat k regeneraci poškozených tkání, posilovat imunitní systém a zbavovat tělo některých těžkých kovů. Vliv chlorelly na lidské zdraví, stejně jako v případě spiruliny, prochází řadou výzkumných studií – některé se zaměřují např. na pacienty s vysokým tlakem. Některé prameny uvádí zjištěný příznivý vliv chlorelly na snížení vysokého krevního tlaku.

Chlorella se velmi dobře osvědčuje i v boji proti únavě a kožním problémům.

Chlorella je oblíbeným doplňkem stravy v rámci očistných kůr. Detoxikační funkce chlorelly je nejlépe podpořena konzumací nalačno, kdy žaludek není zaměstnán zpracováním pevné stravy a látky z chlorelly (s narušenou buněčnou stěnou) mohou být co nejrychleji dopraveny do celého těla.

Není určeno pro děti do 3 let.