Co Hurom slow juicer dokáže?- Inovace Huromu - Dotazy a odpovědi

11.06.2010 22:30


Hurom HU-400 nahrazen HU - 500  a HU 600, které jsme prodávali. Od 1.11.2013 byly nahrazeny vertikálními šnekovými odšťavňovači mateřské americké firmy Omega 

Jihokorejský výrobce Dong Ah, působící na světovém trhu déle než pětatřicet let, se počátkem tohoto roku 2010 rozhodl představit svůj revoluční vertikální odšťavňovač HUROM Slow Juicer také českým příznivcům čerstvých šťáv. Jeho přístup ke kvalitě znamená, že stále hledá nejlepší řešení a zlepšuje již své vynikající odšťavňovače po dlouhou řadu let řadou inovací a patentů. Nyní již po půlročním působení upravil a zlepšil jeho nejlepší produkt Hurom slow juicer (níže uvedeno v počátku diskuse).

logo Hurom Slow Juicer

Světová jednička v odšťavňování, která vyrábí přístroje pro takové společnosti, jako je Omega Products, tak rozšířila sortiment svých jednohřídelových odšťavňovačů.

V čem je tedy HUROM revoluční?

S příchodem vertikálního šneku, který díky systému pomalého odšťavňování zachovává šťávám přírodní chuť a narozdíl od běžně dostupných odstředivých odšťavňovačů také většinu živin a vitamínů, odpadá někdy pracné a fyzicky namáhavé pěchování surovin do přístroje.

Zde tři videa srovnání Green Staru s Huromem :    

Efektivita trávení ovoce a zeleniny

HUROM dokáže získat šťávu snad ze všech dostupných surovin - od citrusů přes kořenovou a listovou zeleninu, bobuloviny až po borovicové jehličí. Při správné obsluze si pomocí odšťavňovače hravě připravíte také ovocnou zmrzlinu nebo lahodné sorbety. Vertikální šnek si suroviny jakoby sám "ujídá".

Tuto novinku ocení nejen milovníci tvrdé kořenové zeleniny jako je mrkev, celer nebo červená řepa. Pro různorodé suroviny, které může HUROM zpracovávat, je s přístrojem dodáváno jedno  síto, které je posazeno do samočisticího kartáče. Tím je dosaženo vynikající výtěžnosti a jednoduchosti při mytí přístroje po dokončení odšťavňování.

Džus z rajčat

Diskusní téma: Odšťavňovač Hurom Slow juicer a jiné srovnání  

 

Sent: Sunday, December 12, 2010 1:52 PM

To: championbio@odstavnovace.info

Subject: dotaz

 

Dobrý den.

Jmenuji se Pavel Reimer a jsem potenciální kupec odšťavňovače HUROM a mám k tomu jeden skromný, leč možná nezodpověditelý dotaz.

Jde o vitamíny a enzymy, které chceme v co největší míře zachovat při odštavení.

Začnu z jiného konce. Koupil by jste si keramický nůž?Jako poradce zdravé výživy asi ano a důvod?, třeba zrovna to, že kov neníčí vitamíny, kterým se honosí každý prodejce těcho nožů a ůdajně i prokazatelně.Ovoce krájené tímto nožem ůdajně proto nehnědne.Z odštˇavňovače ano. A dotaz zní: jak je to s kovovým sítem v případě HUROMA, nebo jiného šnekového odštˇavňovače?, svým způsobem je to taky nůž a dokonce kovem projde tímto zbůsobem více materiálu, než krájením.

Rád bych k tomuto znal Váš názor.

V tomto jsem zmatený, tak zatím jsem si Huroma nekoupil.

Reimer Pavel

Zdravím a chápu Vaše dilema. Keramické nože mám a používám, nejsou vhodné na vše z hlediska mechanických vlastností, takže používám i speciální kovové nože. Přitom znám dva tábory lidí mezi vyhraněnými zastánci zdravé výživy. Někteří věří zcela antikorové oceli ve složení (celoantikorový Angel juicer), která se používá v potravinářství a jiní všemu co není s kovem ve styku. Z tohoto pohledu používám i já keramickou pánev, ale vše není v tomto provedení technicky možné. Dále např. doporučuji kamenný mlýnek oproti kovovému, který je u odšťavňovače Champion a který je kovový a proto jej raději nedoporučuji, navíc nepoužívá výrobce u mlýnku ani zdravotně nezávadné antikoro.... Všechny námi prodávané odšťavňovače z výběru světové produkce mají síta  kovová i když z kvalitních antikorových potravinářských kovů. Bez kovu to zatím nejde, ale nejméně ho má Omega 8004 a 8006, mají síta podstatně menší než např. Angel, ale i Hurom. Přitom znám opačný postoj zájemců, kteří odmítají všechny plasty a chtějí jen antikorové provedení! Navíc Omegy mají homogenizační pouzdro a tak mají o něco málo více funkcí, než Hurom. Takže kompromis je možný. 

Osobně to nepovažuji za zcela rozhodující, šťáva vždy projde kovovým sítem... U odšťavňování je známé, že zdravotní výsledky jsou zejména z pravidelného užívání šťávy, to bývá pro méně důsledné uživatele o mnoho větší zádrhel, než nepatrné snížení množství enzymů a živých látek ve šťávě při denní konzumaci, které při zpracování může nastat I když výrobci kvalitních odšťavňovačů vylučují snížení kvality šťávy použitou technologií zpracování, ale i v důsledku použitých materiálů. Stejně tak mají zájemci zdravé výživy dilema, jestli šťávu skladovat či nikoli... Jak uvádíte šťáva hnědne oxidací (ale nejvíce u odstředivek kde vysokými otáčkami se výrazně okysličuje šťáva - u pomaloběžných nesrovnatelně méně), proto výrobci pomaloběžných odšťavňovačů krátké skladování připouští (osobně krátkodobě doporučuji v temnu a chladu ve zcela plné uzavřené lahvi). Přitom vím, že autor zdravé výživy ve svých knihách p. Walker nedoporučuje skladování vůbec a pokud je to možné, vždy si udělat jen takové množství, které se vypije ihned. Takže zase jde o kompromis....buď mít šťávu čerstvou nebo žádnou, /pokud např. cestujeme apod. / a nebo mít alespoň tu včerejší... Podstatné u toho je i to, že tolik čerstvé zeleniny nejste schopen sníst, ale odšťavňováním vypijete nesrovnatelně větší množství živin ze zeleniny nebo ovoce a z druhů, které denně nesníte z hlediska objemu, takže to mnohokrát převýší případné ztráty při zpracování a tělo dostane živiny, které často vůbec ze stravy nedostává. Podvýživa např. tlustých lidí v tomto směru je známá, mají vše jiné než dostatek potřebných živin. Jak vidíte lze z více pohledů hodnotit co je podstatné u zdravé výživy. Je o tom mnoho knih i s odlišnými pohledy, takže nezbývá než se sám rozhodnout a hlavně si vyzkoušet co prospívá mému tělu. Není to běh s krátkou tratí, je to dlouhodobá záležitost, zejména u starších lidí, kteří dlouhou dobu zahlcovali své tělo stravou, která potřebné živiny nemá a jen tělo zanáší. Pak stejně tak dlouhá bývá náprava s nutnou detoxikací těla.

Přeji Vám dobré rozhodnutí s vytrvalostí i důsledností.

S pozdravem

Roman Čížek

 

 

 

 

Datum 13.06.2010

Vložil Jana Vránová; Ing.Jiří Štourač, Vlasta Nováková

Titulek Několik dotazů k Huromu a dalším odšťavňovačům...

 

Dobrý den,
Píšete zde o nové verzi Huroma, můžete mi předběžně sdělit v čem je jiný?
Vlasta Nováková

Dobrý den,
inovovaný typ Huromu, je bezesporu lepší než byla předchozí verze. Celá nová zásilka 16.6.2010 přišla již s provedenou inovací, která po zkušenostech výrobce s předchozí verzí (stále stejného typu) byla vylepšena v částí odtoku vylisované hmoty, ale i v části odtoku šťávy. Druhou novinkou je dodání této verze s lepším materiálem částí plastu na dříve bílém sítu a tím nyní jen jednoho síta. Barva plastu síta je tmavší oranžová tzn. praktičtější pro řepu a jiné barvící zeleniny a ovoce, které nechávají na všech bílých částech sít odšťavňovačů trochu stopu, ale to lze vyčistit i u Huroma. Z vlastní zkušenosti s předchozí verzí s dvěma síty, mohu potvrdit, že jedno síto zcela dostačuje, protože druhé, které by mělo tvořit větší podíl vlákniny ve šťávě jsem vůbec nepotřeboval (má větší dirky na sítu a bylo v barvě žluté), protože specielně Hurom slow má šťávu o málo hustější s tímto jemným sítem, než např. Omega 8004 a jiné typy. Trvá barevné celkové provedení chrom a bílé provedení. Stále jsou u chromu černé prvky, které jsou pro zbarvení např. červenou řepou vhodnější tzn. bez potřeby o málo delšího úsilí při mytí. Údajně nejsou nové díly záměnné s předchozí verzí Huroma. Tak zatím jen krátce k této inovaci…, kterou již máme skladem.
S pozdravem
Roman Čížek

Několik dotazů k Huromu a dalším odšťavňovačům...

Dobrý den,
můžete mi prosím odpovědět, jak je to s čištěním odšťavňovače Hurom Slow Juicer? Je síto obtížně čistitelné? Děkuji.
Děkuji Vám za odpověď a přeji pěkný den.
S díky Jana Vránová.

Subject: Re: čištění odšťavňovače Hurom Slow Juicer

Dobrý den pí Vránová, čištění Huromu je vcelku bez obtíží u velké většiny běžně odšťavňovaných druhů zelenin a ovoce. Vždy a to u všech odšťavňovačů je to odvislé od druhu ovoce nebo zeleniny. Např. některé listové zeleniny mají tzv. chlupatou vlákninu, která na sítě více zůstává...kopřiva a i jiné. Pak je třeba pečlivěji síto čistit a nebo nechat přes noc odmočit (jako např. u odšťavňovače Angel) a druhý den síta dočistit. Osobně Huroma používám a bílé síto mám za pár minut po skončení odšťavňování čisté pomocí kartáče a hrubší částí hubky běžně používané na nádobí. Vím, že zákazníci používají výjimečně a jen po delší době odšťavňování i bělidlo na čištění (např. na patinu po červené řepě) tj. slabý roztok SAVA s vodou, já to nepoužívám.

Nevím jestli jste si již koupila Huroma, nebo ještě ne, doporučuji je to nová technologie odšťavňování a již velmi oblíbená.
S pozdravem
Roman Čížek

Dobrý večer vážený pane Čížku,
velice Vám děkuji za perfektní a rychlou odpověď.
S pozdravem a přáním krásného večera
Jana Vránová.


Dotazy:
Jaký je rozdíl mezi Hurom slow a Omega VRT330?
Jaký je rozdíl mezi Omega 8004 a Omega 8006?
Jaký je rozdíl mezi Omegou a Huromem?
Text: 
Dobrý den, jaký je rozdíl mezi Hurom slow a Omega VRT330? Přemýšlím o koupi
odšťavňovače a dočetl jsem se o tom, že VRT330 má problémy se sítky, které
praská a občas teče. Mohl byste případně nějaký doporučit? Cenově to vidím tak
do 10 000 Kč s vysokou výtěžností a menším množstvím vlákniny. Zpracovávat bych
chtěl vše od ovoce, zeleniny až po byliny. Děkuji za odpověď.
S pozdravem
Jiří Štourač

Re:
Zdravím a potvrzuji potíže Omegy VRT330, kterou sice máme v nabídce, ale kterou
nedoporučuji z Vámi uvedených důvodů.
Podle Vašeho zadání při výběru má menší podíl vlákniny Omega 8004 a je zcela
universální tak jak požadujete z hlediska zpracování ovoce, zeleniny a bylin.
Navíc záruka je nadstandardní. Máme ji skladem. Děkuji za Váš zájem.
S pozdravem
Roman Čížek

Děkuji za odpověď.
Jen bych ještě rád věděl, jaký je rozdíl mezi Hurom slow a Omega VRT330?

Děkuji.
Zdravím a sděluji, že rozdíl je ve vzhledu, Omega VRT 330 nemá ucho, jako 
má Hurom slow. Jinak technologie odšťavňování je zcela totožná stejně jako 
vertikální provedení odšťavňovačů. U Huromu nejsou reklamace v popraskání 
sít...u Omegy se vyskytly u některých kusů. Nyní v polovině roku 2010 po inovaci výrobcem Huroma je rozdíl v počtu sít. Hurom má nově jen jedno síto v barvě tmavší oranžové se změnou materiálu (původně bílého plastu). Omega VRT330 má dosud dvě síta tj. bílé jemnější a žluté hrubší. Lze předpokládat, že časem dojde k inovaci i Omegy VRT330 s cílem možná stejného zkvalitnění síta a dalších částí jako došlo nyní u Huroma, který přitom obtíže dosud neměl žádné.
S pozdravem
Roman Čížek

Dobrý den,
děkuji za odpověď. Měl bych ještě poslední otázky.
Jaký je rozdíl mezi Omega 8004 a Omega 8006?
Jaký je rozdíl mezi Omegou a Huromem? Jedná se mi o výtěžnost a obsah vlákniny. Četl jsem, že někteří lidé přebytek vlákniny odfiltrují. Mám na mysli odstranění pesticidů a jiných látek.
Moc děkuji za pomoc.
S pozdravem
Jiří Štourač

Pane inženýre,
rozdíl mezi Omegou 8004 a 8006 je jen v provedení barvy. 8004 je v barvě bílé a 8006 v barvě chrom s černými prvky. Jinak jsou mechanicky zcela identické.Černé prvky jsou praktičtější při odšťavňování např. červené řepy, která silně barví a trochu to je patrné na bílém plastu, který potřebuje větší čištění. Nevím jestli jste četl mé stránky, ale tam na většinu otázek je odpověď. Hurom je také ve dvou barvách, bílá, chrom.
Omega je horizontální systém, má homogenizační pouzdro, menší kulatý vstupní otvor. Hurom vertikální bez homogenizačního pouzdra, otvor tvaru ledvinky. Hurom tzv. větší výtěžnost a Omega výslednou šťávu s menším podílem vlákniny. Pokud máte zdroje zeleniny vlastní, tak vlákninu s klidem využijete, podíl má vliv i na chuť šťávy. Pokud nechcete mít vlákninu, tak šťávu přecedíte. V nekvalitní zelenině nebo ovoci jsou špatné látky vázány na vlákninu a tak je lepší jí vyhodit. Rozdíly jsou v záruční době, omega 5 motor/2 díly roky, Hurom 4 motor/2 díly. Přesto obliba Huromu roste i vzhledem k úspoře místa na lince při vertikálním uspořádání.
Přeji dobré rozhodnutí a věřím, že po delší mailové korespondenci si objednáte u nás...:-) Děkuji za Váš zájem.
S pozdravem
Roman Čížek

P.S. Další vývoj odšťavňovačů je patrný na našich stránkách, kde je nový Hurom HU - 500 a další změny...