Výživa z Prány

14.03.2012 20:20
KULTURA ON-LINE z Divadla Kampa: Henri Monfort – devět let bez jídla
aktualizováno 27. 11. 2011 22:20

Praha – Pánové Jaroslav Dušek a Milan Bokr pozvali do Čech Henriho Monforta, který se rozhodl přejít na výživu z prány, energií života. Spisovatel Henri Monfort žije v Nantes v Jihozápadní Francii. Již devět let žije bez jídla a nemá v úmyslu to měnit. Setkání s ním a jeho filozofií zprostředkoval Portál ČT24 v neděli 27. listopadu v rámci cyklu Kultura on-line z Divadla Kampa, které tentokrát za Henrim Monfortem vyrazilo do Divadla Bolka Polívky v Uhříněvsi. Záznam je k dispozici v tomto článku.

Henri Monfort
Henri Monfort

Henri Monfort se narodil se šamanskými schopnostmi, od dětství měl duchovní zážitky, se kterými se kromě dědy nemohl nikomu moc svěřovat. Jako malý viděl pránu v atmosféře – malé bílé částice, které se velmi rychle pohybují. V 18 letech se Henri rozhodl jít cestou poznání sebe sama. Co se potom naučil, se stalo později základem pro životní styl nezávislý na jídle. 

Henri přešel na vegetariánskou stravu, která je v souladu s konceptem "ahimsa" neboli nenásilí. Zabýval se transcendentální meditací. Vyrůstal v Bretani, kde lidé jedí enormní množství masa, v rodině, kde ho rodiče nutili jíst maso. Byl často nemocen, měl slabá játra. Poté, co se oženil a měl děti, žil 18 let normálním životem a pracoval v bance. Jako důsledek závislosti na jídle měl nadváhu 120 kilogramů. Až když mu děti vyrostly, zaměřil svůj život znovu na duchovno. Přišla mu do cesty kniha od Jasmuheeny s názvem "Žití ze světla". Přečetl tuto knihu během jedné noci a rozhodl se přejít na výživu z prány.

Co to je prána?

To je to, co nazýváme energií života. "Žiji tím, že jsem jedno se vším, co existuje. A z toho důvodu se můžeme nasytit vším, co existuje," říká Henri Monfort. "Člověk se nemůže začít vyživovat z prány přes noc. Je nezbytné, aby proběhla příprava, a ta může být dlouhá, neboť se musí dosáhnout rovnováhy mezi čtyřmi úrovněmi bytí – mentálním, fyzickým, citovým a duchovním. Mimo to je nutné pochopit rozdíl mezi půstem a žitím z prány," upozorňuje ovšem Henri. 

Půst má časový limit, začnete určitého data a skončíte určitého data. Maximální doba půstu je 4 měsíce. Pak tito lidé nemají žádnou energii a skončí ležící na zemi na infuzích. Pokud pokračujete k bodu, kde je váhový limit, nemůžete se vrátit zpět a váha bude i nadále klesat, i když začnete opět jíst, budete takto pokračovat až k smrti. Půst je dualistický náhled: zde jsem já a tam je vesmír. Použiji své rezervy a odříznu se od vesmíru. 

S pránickou výživou budeme získávat energii z vesmíru, takže to je jednotná vize. Spojil jsem se s vesmírem a on mě bude přímo vyživovat. 

Podle Henriho je půst velmi důležitý na buněčné úrovni. Budeme držet půst, abychom se vyčistili, ale ne moc dlouho – den, dva, tři dny, týden – ne měsíce. Po čase díky půstu dojde k pročištění těla, které nazýváme detoxikací. Půstem se poodhalí tzv. buněčné vzpomínky – jsou to všechna onemocnění, kterými jste prošli, stres, který jste nashromáždili v průběhu života, dokonce i když jste byli vyléčeni, zanechá stopu ve vašich buňkách. Takže půstem vymažeme tyto vzpomínky. Existuje něco, co nazýváme "rodinná paměť," což znamená, že existují lidé, kteří ve stejném věku zopakují nemoci, které měli jejich rodiče nebo prarodiče. Tohle se odstraní také. 

Jak přešel Henri Monfort z občasného půstu k výživě z prány, je obsahem jeho přednášky.

 
Zdroj: ČT24

 

video

Devět let bez jídla (ct24.cz)    Současně žijící breathariáni

 

 

Jiný zdroj: www.jajsem.com

JAK TO CÍTÍM JÁ – ŽIVÁ STRAVA, BREATHARIÁNSTVÍ – Co vlastně doopravdy potřebujeme?

MAMAM

O Breathariánství je v této naší malé zemičce, kde je hutné a tučné jídlo jediným potěšením mnohých lidí  (a v této tradici jsme byli všichni často vychovávaní), poměrně dost veliký zájem.

Cítím, že pro dost lidí je myšlenka na breathariánství mnohem přijatelnější, než představa vylaďování svého fyzického těla „živou stravou“. Pravděpodobně v tom hraje velkou roli dostupnost čerstvého ovoce a zeleniny a v druhé řadě pocit, že by mohl být tento způsob stravování složitější, než do bodu přechodu na „pránu“ se stravovat běžně dostupným a zpracovaným jídlem.

Co se týká dostupnosti čerstvých a kvalitních potravin, o tomto tématu není třeba dlouze polemizovat. Naše země je velkým odpadkovým košem Evropy a špatná kvalita všech dostupných potravin se velmi rychle podepisuje na zdraví Čechů. Nedávno jsme četla krátký rozhovor s úspěšným českým kadeřníkem, který se vyjadřuje o tom, že Češi mají velmi nekvalitní vlasy a jeho teta, která z Čech na rok odcestovala do Kanady, měla po této době mnohem pevnější a hustší vlasy…prostě díky změně jídelníčku (i toho komerčního) se jí kvalita vlasů dramaticky změnila. Myslím, že tohle vážně stojí za zamyšlenou…

IMG_0279

Osobně vnímám stravování se „živou stravou“ jako velmi dobrou cestu k uvědomění si mnoha paradigmat, ve kterých jsme vyrůstali.

Např. že tělo musíme živit vydatnou, mastnou a energeticky náročnou stravou, aby bylo silné a mělo výdrž.

Nebo že tělo potřebuje vymezené množství jistých živin, proteinů, vitamínů a tuků, aby zůstalo dlouho zdravé a fyzicky zdatné.

Že mu musíme poskytnou přesně vymezené množství KJ, aby jsme mohli žít.

S odstupem času vnímám sama na sobě, že ani jedno z těchto tvrzení se nezakládá na reálné skutečnosti toho, jak doopravdy naše fyzické tělo funguje.

V posledním době jsem zakusila, že není nutné tělu např. dodávat potřebné množství KJ k tomu, abyste se cítili lehcí, živí, vytrvalí a radostní.

Při jednom či dvou jídlech denně na živé stravě zjistíte, že jste pod hranicí minimálního příjmu energie z potravy, přesto se cítíte ještě lépe, než když i na živé stravě jíte nejméně 3 krát denně a máte v jídle mnoho bílkovin z ořechů, avokád, semínek a olejů.

Když si po celém dni lehkosti a skvělého naladění dáte nakonec to jedno jídlo – většinou v podobě ovoce, či smoothies, najednou si říkáte…to je zase uzemnění, proč jsem to jedl, když mi vlastně bylo tak dobře a neměl jsem hlad?

IMG_0570

Jenomže, paradigma toho, že musíme alespoň něco jíst je mnohem hlubší, než se na první pohled zdá.

Můžete věřit breathariánskému způsobu života jak moc chcete, víra v nutnost nějaké hmotné stravy je s vámi více, než vědomě tušíme. Stejně tak k tomu  patří „emocionální připoutání“ a „zvyky“.

Živá strava má však oproti jinému způsobu stravování velkou výhodu. Tou je, že si živé tělo mnohem lépe začne uvědomovat programy, které jsme do něj během času vložili. Když totiž tělo oživujeme, dostává novou vibraci, která přestává souznět s vibrací myšlenek, které sebou vláčíme. A tak tyto myšlenky neladí a vyplouvají na povrch mnohem více a jasněji, než když jste třeba vegani, nebo makrobiotici.

Živá strava vám vlastně buduje mnohem zdravější a pevnější základ, na kterém se dá vystavět čerstvá víra, jež je nedílnou součástí každé nové duchovní cesty.

IMG_7789

 

Stravování se „vitariánskou stravou“ má ale také mnoho odstínů.

Většina z nás začíná velmi podobně… když nestudujeme pravidla tohoto stravování, intuitivně sáhneme po velkém množství ovoce (které nám všem nejvíce chutná) a po trošce čerstvých salátů. Pak se ale dozvíme, že je zapotřebí doplňovat mnoho bílkovin a jiných živin a začneme si hlídat dostatek KJ pomocí velkého množství tuků a ořechů a pokračujeme ve studiu, kolik toho a toho musíme denně sníst, abychom tělo vyživili.

Tímto se zpětně udržujeme ve stále stejných programech.

„Tělu musíme něco neustále dodávat, aby bylo živé a silné“.

 

Ti, kteří na této cestě začnou opravdu naslouchat svému tělu – a doopravdy slyšet jeho hlas můžete teprve až ho oživíte – začnou po čase vnímat, že se necítí lehce při tom zatěžujícím množství tuků a bílkovin z mnoha dehydratovaného syrového jídla jako jsou raw čokolády, raw tyčinky, raw chlebíčky, raw pizzy, raw lasagne, raw těstoviny, raw koláče a pod.

 

Ve skutečnosti, ne vše, co se považuje za „syrovou stravu“, je doopravdy čerstvé jídlo.

Např. ořechy, oleje, koření, sladidla, proteinové prášky, superfood a pod.

Toto vše je jídlo silně dehydratované a bude vás zevnitř vysušovat.

Podle čínské medicíny je ale mládí zachováním jinu (tedy vnitřních šťáv).

Co myslíte, že se začne dít, když každý den konzumujete mnoho ořechů a semínek, mnoho rostlinných olejů, které nedokážete sníst bez osolení a ochucení různým suchým kořením, mnoho avokád, které je taktéž velmi hutné a z těla při svém zpracování odebírá mnoho vody?

Osobně jsem již několik měsíců vypustila konzumaci rostlinných olejů (které jsou koncentrovanou potravinou a já z nich cítím to, že se kazí i když jsou tzv. čerstvé v té nejlepší BIO kvalitě). Taktéž jsem přestala jíst ořechy…poslední zkušenost se 3 dny namočenými, čerstvě vyloupanými mandlemi, které mi ležely v žaludku jako kamení i když byli více než 100 krát rozžvýkány, mi byla velmi jasným znamením.

IMG_0809

K tomu všemu přidám zkušenost Jericha Sunfira, který, jak jsem se čerstvě dozvěděla, přišel k podobné zkušenosti.

Když začal jíst syrovou stravu, automaticky sahal po velkých množstvích ovoce.

Pak začal tuto stravu studovat od „syrových guru a zjistil jak je ovoce nebezpečné a jak má jíst dostatek bílkovin, tuků a syrových suplementů.

Jericho tedy zařadil dost ořechů…a během 3 týdnů se cítil těžký, podrážděný a v žaludku měl pocit , jakoby v něm měl cihly.

Protože šel cestou vnímání svého těla, věděl, která změna v jídelníčku toto způsobila. Přestal tedy ořechy jíst a během pár dní cítil velikou úlevu a obnovenou regeneraci těla.

Taktéž má zkušenost s kořením včetně soli.

Píše, že v počátcích jídával k snídani až 8 avokád. Pěkně si na ně dal zálivku s slupnul je jako malinu.

Když si na ně přestal dávat koření, zjistil, že není schopen sníst ani jedno avokádo. To stojí za zamyšlenou, že ano?

Co jsme všechno schopni sníst, když to pěkně okořeníme, osolíme či osladíme.

I v rámci živé stravy jsou věci, které byste samotné nesnědli v tak obrovském množství, kdyby jste měli ocenit pouze přírodní chuť.

 

Přidám další svou zkušenost.

Když jsem jídávala sůl a občas si dala salát s nějakou zálivkou, pak jsem se druhý den moc těšila na ovoce a snědla opravdu veliké množství.

Když sůl vyřadíte a máte v jídelníčku pouze ovoce a trochu zelených listů třeba ve formě smoothies, můžete zjistit, že se vám automaticky začne snižovat i příjem ovoce. Prostě tělo si snadněji řekne STAČÍ. Tímto se přestanete dostávat do koloběhu toho, že se velkým množstvím ovoce přesladíte a poté tělo začne prahnout po slaném salátu či chlebu.

IMG_2424

Pokud postupně začnete opravdu vnímat své tělo, zjistíte, že upravujete jídelníček i na živé stravě.

Možná to souvisí i s vašimi záměry, které jste si pro sebe vytvořili.

Když se pak na svůj stav podíváte pohledem běžné víry, zjistíte, že žijete, stoupá vám energie a omlazujete se bez toho, aniž byste dosáhli minimálního energetického příjmu z potravy.

Jak je tohle možné?

Píše se, že ženy, aby hubly, musí mít denní příjem asi 5-6000KJ. Stadium stabilizované váhy vyžaduje 8.5 – 10.000 KJ u žen a  9.5 -12.000 KJ u mužů. Uf…

Když si pak uvědomíte, že 100g jablka má 255KJ, 100g jahod 155KJ, 100g třešní 226 KJ, 100g banánů 386 KJ… převeďte si do reálu, kolik byste museli sníst ovoce, abyste dostály těmto materiálním představám.

O zelených listech a zelenině ani nemluvím, protože ta má ještě méně KJ. Např. 100g salátu má asi 50KJ…to by tedy bylo pořádné kolečko.  ;-)

Zato taková Milka (100g má 2 208 KJ)… stačí pár zamlsání a jste za chvilku na 10000 KJ lusknutím prstu, zato jako frutarián byste se museli ládovat každý den obrovským množstvím jídla.

 

Tělo však vydává mnohem více enegie…údajně kolem 20.000 KJ a více. (Přičtu-li k tomu jeho multidimenzionalitu, pak cítím, že energetický výdej bude významně vyšší).

Když vezmeme v úvahu i to, že při zpracování stravy prý značnou část ze snědeného jídla tělo použije na jeho zpracování, pak v tom všem začíná být jistý nepoměr.

Zde odhad, kolik energie dodané jistou potravinou se spotřebuje na její zpracování: http://vladimirbohm.cz/2013/04/kolik-energie-nam-doda-a-na-zpracovani-spotrebuje-maso-zelenina-a-ovoce/

IMG_0489 

Jak to tedy s tím jídlem je?

Co se týká vařeného jídla, je to opravdu odpad, který tělu pouze bere. Odebírá mu extrémní množství minerálů už jen na vyrovnání kyselého pH, které vařené jídlo způsobuje. Značná zátěž je pro tělo i to, že po každém zpracovaném a vařeném jídle musí vyslat na odstranění nepřítele vojsko bílých krvinek, což se u konzumace SYROVÉ STRAVY NEDĚJE.

Kolikrát denně tedy jíte?

Kolikrát za den musí vaše tělo bojovat s nepřítelem (to se děje bez vašeho vědomí a nemáte na tento proces jiný vliv než tím, co jíte)?

Kolik je vám aktuálně chronologického věku, tedy jak dlouho tento vysilující proces u vás trvá?

 

Již nějakou dobu poznávám, že „živá strava“ tělu velmi odlehčuje, na druhou stranu přestávám věřit, že tělo nutně vyživuje.

Tato má idea mě zbavila pocitu, že si musím hlídat denní příjem čehokoliv. Prostě jsem začala jíst pouze podle pocitů lehkosti, viditelného zlepšování jistých, letitých abnormalit a stále jasnějšího vnímání.

Moc mě potěšilo, že sdílím podobný pohled na tuto věc s Jerichem Sunfirem, který má tuto myšlenku odžitou na svém vlastním těle.

 

IMG_2037

Další velkou výhodou „živé čerstvé stravy“ a to nejlépe v podobě OVOCE je, že na rozdíl od vařené a pečené stravy fyzické tělo hydratuje, tedy pomáhá udržovat vnitřní vlhkost těla. Proto lidé, kteří stárnou, mají v buňkách mnohem méně vody, než děti a dospívající. Trpí tedy neustálým vysušováním sliznic, což potvrzuje nárůst prodeje lubrikačních gelů a hydratačních krémů.

Voda je tedy jedním z tajemství mládí…ne živiny.

Svou vlastní vlhkost neudržíte pitím velkého množství vody, protože tato voda se nedostane tak hluboko do těla. Už i kožní lékaři vědí, že jediná voda, která má schopnost zvlhčit pleť je ta navázaná v čerstvém ovoci a zelenině (v zelenině je ale této vody mnohem méně).

IMG_0773

Sama poslední dobou vnímám, že výživnost ovoce nestojí na tom, zda ho rozpitváme na prvky, vitamíny a fytoživiny.

Cítím ho spíše jako zdroj informací, které dokonale kooperují s naším fyzickým tělem a jeho duchovní podstatou.

Proto, až teprve když se člověk stane frutarián, zažije velmi duchovní vývoj a otevření mnoha zdrojů svých informací. Říká se, že frutariány jste již ve chvíli, kdy máte v jídelníčku alespoň 80% ovoce.

Ovoce nese světelné informace, protože je svým způsobem růstu nejblíže Slunci. Nepotřebuje žádnou úpravu, ani žádné koření.

Protože je ovoce velmi čistící, pomáhá tělu odstranit letitý odpad, aby mohlo samo přirozeně pracovat a tvořit si to, co doopravdy potřebuje.

Živá strava a z ní především živé, čerstvé ovoce tělu odlehčuje, proto se jeví, že tato strava skvěle léčí a omlazuje.

To, co ale funguje, je oproštění se od vařeného, mrtvého odpadu, díky němuž tělo musí své zásoby živiny vydávat vniveč a na hojení škod, které tento “mrtvý brak” způsobuje.

 

Kdyby byla živá strava pouze o výživě, pak by platilo to, že čím více živé stravy sníte, tím lépe profitujete. Bohužel, opak je pravdou a mnoho lidí to zažilo, či zažívá na vlastní kůži.

IMG_1074

Jak je to s vlhkostí u „Breathariánů“?

Tělo jí za prvé neplýtvá tím, že musí zpracovávat stravu, na což podle typu stravy potřebuje mnoho vnitřních tekutin. Je taktéž rozdíl zpracovávat vysušený chléb, maso (na to potřebuje tělo nejvíce vody), alkohol, sladkosti, nebo třeba šťavnaté, čerstvé ovoce (které se díky své organicky navázané vodě tráví nejrychleji ze všech potravin).

Tělo si tvoří mnoho slin a proto není zapotřebí pít, pokud nic nejíte. Když byste si měli odkapávat sliny do sklenice, naměřili byste za den poměrně veliké množství tekutin.

Vlhkost si tělo také odebírá podle potřeby z vnějšího okolí, ale to není tak zásadní, jako jeho vnitřní zásoby.

V dokonalé harmonii tělo dokáže hospodařit se svými tekutinami bez ovlivnění okolí.

 

Pokud jste vitariáni, příroda nám vodu zabudovala do rostlin, které jíme. Tedy vodu naleznete pouze v čerstvých potravinách a ty,  má smysl jíst. Tedy OVOCE, ZELENINA.

Pokud pojímáte tuto živou stravu ve formě keksů, čokolád, tyčinek, chlebů, mnoha ořechů a semínek, sušeného ovoce, obilovin (paradoxně nejdříve naklíčených a poté usušených), vydatného množství olejů, soli, koření…pak se postupně dehydratujete.

Ne vše syrové znamená ČERSTVÉ.

IMG_2116

Proč máme zuby a trávicí soustavu, když  nakonec nemusíme jíst?

Jedním z důvodů je variabilita, se kterou jsme byli stvořeni, abychom se mohli vyvíjet směrem k návratu ke galaktické rodině.

Bez poznání není hluboké moudrosti.

Poznání odvrácené strany opravdového života je jedna věc, setrvání v tomto otroctví je věc druhá. Setrvání nastává ve chvíli, kdy člověk není schopen rozlišit, v jakém stavu se nachází a proto v tuto chvíli nepřichází ani moudrost.

Dostání se nad dualitu přijde až ve chvíli pochopení toho, co tuto dualitu tvoří. Ne setrvání v jednom aspektu této duality, tedy, setrvání v koloběhu otroctví jídla, nemocí, stárnutí a smrti.

 

Nebyli jsme však ve své podstatě stvořeni jako odpadkové koše konzumující odpadní jídlo. Nebyli jsme původně stvořeni vůbec ke konzumaci jídla pro svou výživu.

Obdrželi jsme možnost sníst malé množství přirozených plodů pro to, abychom získali zážitek, který byl časem zneužit v naše úplné zotročení, jež vedlo k zapomnění naší pravé podstaty a božských schopností.

 

IMG_5050 2

Proč tedy máme zuby?

Protože je to moc hezké, umíte si představit božskou tvář bez zubů?

Božský úsměv?

Lidské tělo je dokonalým souhrnem těch nejkrásnějších linií, poměrů a detailů.

Taktéž zuby slouží k tomu, abychom mohli vydávat zvuky, používat ústa jako nejdokonalejší nástroj ve vesmíru a abychom svými ústy mohli tvořit hudbu, písně a vytváření své reality – zvuk je velmi tvořivým nástrojem. Pozorně se podívejte na škálu možností a neustrňte pouze na výkladu vědců, kteří člověka považují za zvíře či stroj na zpracování odpadů.

Kdyby nebyly zuby součástí něčeho vyššího, než trhání a hltání stravy, pak by breathariáni byli první, kterým by všechny zuby vypadaly. Proč jim ale naopak rostou nové, třetí zuby?

Další vnitřní orgány mají mnohem širší použití, než je zpracovávání a vylučování stravy a jejích odpadů.

 

Image602-1024x1024

Třeba tlusté střevo…je tzv. druhým mozkem. Když skvěle funguje, je dokonale čisté, řídí chod všech orgánů, máme v něm intuici a jsou ve skutečnosti důležitější než náš mozek v hlavě.

Vidíte kolik lidí neumí přemýšlet v souvislostech, ale pouze papouškuje?

Jak by mohli, když mají ve střevech hnijící odpad, který za celý svůj život ani jednou nevyčistili?

Žaludek má tvar přijímací nádoby a když je schopen udržet harmonii, dává nám jistotu, že vše co dáme, se nám v hojnosti vrátí. Když je v nerovnováze, má to vliv na strukturu svalů- pak jsou ochablé a plandavé.

Ledviny se starají o interakci prvků ohně a vody - tedy protikladů = alchymistické spojení.

Močový měchýř uchovává naši živou vodu a při jeho nerovnováze jsou naše energetické rezervy ohroženy na existenční úrovni.

Tenké střevo souvisí s naší rozlišovací schopností – když je zanešené, nejsme schopni rozeznat elixír od jedu!

Slezina bdí nad vitalitou svalů a končetin.

Játra taktéž nejsou orgánem, které mají celý život pouze detoxikovat tělo. Játra jsou spíše takovou ladičkou emocí, udržovatelem naší síly a odvahy, vytváří se v nich strategie a načasování, což nám vyhrává hru před tím, než vůbec začne – jsou tedy ztělesněním šamana v nás. Jistě mají další významnější funkce, které znají pouze lidé, jež je nezatěžují žádnou stravou, nebo se živí pouze čerstvými plody.

Když jen nahlédnete do orientální medicíny zjistíte, že orgány mají mnohem více funkcí, než zpracovávat tuky, bílkoviny, cukry a další odpad. A přitom to stále ještě není ten široký pohled, který můžete zažít v čistém, harmonickém stavu. 

OKO

Naše fyzické tělo skrývá mnoho vrstev využití.

Když se vyladíme na frekvenci „ŽIVOTA“, zažijeme nejedno překvapení, které nabourává naší implantovanou víru.

Zjistíme, že věci, které se obecně považují za normální stav, ve skutečnosti běžným stavem nejsou.

Naše tělo bez těchto projevů chátrání a nemocí funguje mnohem lépe v ruku v ruce s jasnou a mnohem bystřejší myslí.

V této chvíli poznání, více než kdy jindy, platí toto:

„Méně je více“.

Čím méně stravy tělu poskytneme, tím více své tělo obnovíme a nakonec nám poskytne více, než si umíme představit.

 

Já Jsem Marie

www.jajsem.com

Tento článek lze v nezkrácené a neupravené podobě šířit nekomerčním způsobem pokud bude připojeno jméno autora s aktivním odkazem na tyto stránky www.jajsem.com a všemi dalšími uvedenými zdroji, včetně celé této poznámky.

 

Zajímavé filmy online + popis "Proč vlastně jíme?"

Zajímavá a poučná videa

Buddhismus – vidět pravdu jaká je

  Velmi zajímavé video vysvětlující podstatu buddhismu. Probuzení se do stavu, kdy člověk vidí pravdu a svět tak jak je ve skutečnosti je. Nikoliv znečištěnou projekcí mysli, která je ovládána chtivostí, lpěním, nevědomostí a sobectvím.

jiný zdroj :http://www.youtube.com/watch?v=BalH0joFDN8

Film – Jaroslav Dušek vypráví o čase, půstu a kamenech

Jaroslav Dušek na Festivalu záhad a tajemna vypráví o čase, půstu a kamenech. Video z přednášky k dispozici online zde.

Film – Bretharián Henri Monfort v Praze hostem Jaroslava Duška

Bretharián Henri Monfort žije v roce 2012 již deset let na výživu z prány. Byl hostem Jaroslava Duška v Praze. Video z přednášky k dispozici online zde.

Film – Jde žít bez jídla?

Celovečerní film, který vysvětluje základní principy brethariánství. Monitoruje jeho výskyt na příč časem, kulturama a státy celého světa. K dispozici online na youtube zde.

 

JERICHO SUNFIRE – PROČ VLASTNĚ JÍME?

Proč si myslíš, že se lidstvo vyvinulo do bodu, že potřebuje jíst?   Myslím, že to je něco jako zkouška. Ale můžu vám říct, proč lidé jedí.   Možná to bude znít přehnaně, ale lidé jí pouze pro …  Čtěte více  

Dělám jen to, co mne baví a má přínos pro druhé …VladimírBöhm.cz